November 6, 2008

Cherating

Meh saya cite pasal last week. Last week was hectic. At office,we cant even going out for lunch just of seek to reach activation target. Tapi best gak la.. ada piza and pisang goreng treat. Patutnya jumaat itu saya on vacation for papa family' day at cherating but dun even dare to take leave since boss quite stress up on achieving the target. Fortunately, sharp on 5pm, Friday, target achieved and i'm free.. woohooo sempat merembat tshirt di giordano, amcorp mall utk di pakai g cherating (oh bersama crocs baru ku yer.. ngeee...)

So sbb nak sangat pergi cherating(to spend time with dhia to be specific), I took bus to kuantan on saturday morning(gigih la naik bus yg dh berapa tahun tak naik).. Then, mengimbau memori session la dlm bus smbil dgr lagu...(of coz from my collection sbb bus bukak radio.. tk sokaa iklan yg sgt meleret.. dia bukak sinar fm ok). Fyi, saya matrikulasi di ypm,kuantan.. first time ever staying away from family... first crush la.. first outing la.. Sgtla indah those memories.. plus homesick time..saya tk pernah homesick ye.. berapa byk airmata tumpah di kuantan da.. biasala budak emo..nk buat mcaner kan

Ok..back to my last weekend..saya pun naik transnasional pi kuantan,seat no5A..bus saya pun gerak kol 9am. Kakak yang duduk di sebelah mcm interested to chat tp saya buat2 kaku mendengar music sambil menghadap tingkap kerana impian utama saya naik bus adalah utk BERANGAN2 yer dan bukan utk berborak..kalau berborak harusla ajak akak tu g kopitiam ker kan.. smbil layan french toast ka..huiks larik topic.. anyway, yippie! kakak itu seakan give up utk menackle saya dan membuat keputusan utk tidur aje... mission accomplish!! Lalalala...Tibe2 baru je sampai karak.. perasaan ingin mengencing pulak agak membuak2.. aduh.. jauh lagi nih nk sampai.. dahla tk tau pakcik driver ni nak berhenti kat R&R mana ke kan.. kalau dia singgah genting ke.. boleh gak mengencing disitu (err sambil g theme park? .. wtf?) ttp pakcik driver itu pasti tidak akan singgah di genting.. so harus la menahan perasaan mengencing sambil sambil menyambung misi berangan.. the result.. anganan kurang berkualiti.. hiks.. ye la.. mcaner anda nk berangan jika semua angan2 anda musti ada part kalau dapat masuk toilet kan bestt.. huhuhuhu

Atlast dlm kol 1130am, bus berhenti di R&R gambang..wah.. lega nya.. tp dkt nk sampai dh.. so saya memberi peluang kepada kakak itu utk berkenal2an dan peluang cubaan menjual brooch dari korea yg di bawa bersama. Harap maaf kakak.. saya tk beli brooch akak tu pulak sbb saya dh aim nk abeskan duit saya yg ciput dlm wallet renoma saya ni(hihihi) utk beli satar yg sangat lazat di tanjung lumpur. saya dh buat budget dh kakak.. so tk dapek den nk nolong do.. harap akak faham

Kol 1pm reached terminal makmur, Kuantan... saya minta tolong ijat(my vendor) utk menghantar saya membeli satar idaman dan pi saya ke resort la.. dying to see dhia...FYI, Tanjung lumpur ni tempat mkn yg sangat famous di kuantan (malam ikan bakar.. siang satar, kopok lekor etc).. jadi saya harus membeli satar.. yeay.. skrg mission utk g resort. Family day di Impiana Resort, Cherating..oh best juga.. tapi saya semacam tertekan la pulak skrg kerana saya tiada sbrg pic dgn sy utk di upload.. demn... camera m.i.a pulak.. kena balik kg utk cari.. pic byk comey2 korang..siyes tk tipu.. taper taper.. upload pic ni dulu la buat sementara waktu...ok later2 saya smbg lagi k.. tertekan ni xde pic.. angah... mana pic...? manaaaaa...kata nk emel.... copek la... den tunggu nih.. huhuhu



2 comments:

Roney said...

yea...im the first!!..wahh kerek tol awak ngan kakak tu ek..yg kakak tu pun bleh menjual la pulakk..sempat lg!...sonoknya g bercuti ...

Just the 2 of us... said...

huwa.. bukan kerek akak.. sy mahu tidurrrr... hihi mmg seronok.. tp tader pic ni.. later k