May 29, 2008

Indahnya ciptaan-Mu

Indah ciptaan-Mu ya Allah...

Menenang jiwa-jiwa yg memandang....

Betapa saya suka pada laut.. rasa tenang bila melihat laut... rasa kagum dgn luasnya laut...tidak bersempadan... owh saya merindui bau laut... tersimpan seribu satu rahsia pada kejadian Allah yg satu ini... yg tk mampu diurai oleh hamba-Nya...

Kesimpulan: Bila mahu kembali bercuti di tepi pantai lagi ni..Ni la maksud tersirat.. :*)


Pantai Tanjung Rhu, Langkawi


Pantai Beras Basah, Langkawi


Pantai Beras Basah, Langkawi


Pantai Beras Basah, Langkawi

Tanjung Bidara, Melaka

*Saya mahu pergi Langkawi lagi*

Gaji day



Saje2 nk tjk time gaji day... makan2 japs... tghari tu juga p layan Secret Recipe kt menara.. tetiba nmpk byk booths... diorg ni mcm tau2 ajer kita gaji kan.. harus la merembat baju dhia... hihi..






Mine



Ila's



Pics baju dhia harusla bersama tuannya... nanti kt kg sy snap pics dhia bersama baju barunyaaa.. okie dokie....

"What's meant to be will always find a way"

"When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying"

Like this phase.. very nice.. Hope that I'll be the one who will die with everyone around me crying.. :)


Anyway.. I'm browsing for my lappy bag... tapi beyond my budget la (consider me pokai oke after buy a lappy this month)

Which one is cuter?

1) Yang ni mcm comey gak..
2) Yang ni mcm budak sek sling bag plak.. tp comel juga





3) Yang ni sungguh cute.. but it think it suits MAC





4) Yang ni from Crumpler Laptop Backpack... comey ok.. especially in red..




5) Finally.. my dream lappy bag.. yg i minat la yerk





-SIMPLE , NICE & SWEET-

May 26, 2008

Gie jalan2 ke kuantan



Semekom seme... ari ni yot nak citer psl yot pie jalan2 kuantan weekend ari tu ngn mama, mak wan, tuk wan ngn mak ngah yot.. besh sungguh.. yot pakai baju baru tau.. mama beli sempena vacation yot.. dia nk yot kelihatan vouge sentiasa agaknya.. anyway.. tq daun keladi mama.. nanti beli lagi yer... Actualy yot p kuantan ni sbb nk memeriahkan lagi wedding mak long yot..(die ni auditor kt Erns & Young tau.. jgn memain.. nanti yot dh besar.. nak jadi org terror2 mcm mak long gak lah). Oke.. kt bwh ni chronology journey yot.. enjoyss


Day 1:

Pagi2 lagi dh mandi sbb tk sabar nk p kuantan.. Dlm kol 1030 kami gerak. Tok wan drive sbb yot tk nk mama yot drive (rahsia ni.. mama tk reti pun bwk kete manual.. kete tok wan manual... kui kui), so yot duk belakang ngn mak ngah n mama lah... tp kalau boring2 yot p depan duk ngn mak wan.. view clear sket la...




Sampai2 jer.. kena tggu sbb tk boleh check in pulak.. lmbt sbb byk bilik tk kemas lagi.. so kena la duduk2 smbil main garpu... busan ni tau.. tp lyn aje.. tp lmbt punya pasal.. yot p ikut mama shopping kat megamall sblh hotel... mak wan nk beli sandal.. kasut dia longgar.. so harusla yot ikut... karang kalau tk ikut.. saper nk jaga yot kan...best gak ar.. yot tgk mama pun beli baju... yot je tkdpt.. tp yot tk merajuk sbb yot mmg tgh pakai bj baru...



Bosann


Yot dlm fitting room neh

Balik2 dr Megamall... kami dh dpt check in.. yeay... lega... leh main tepon lak!!


Helo.. helo.. anybody there?

Petang tu kan... mama bw yot p Teluk Chempedak.. mula2 yot tido sbb penat tp dh bising2 kat situ.. yot bgn laa.. best gak kt situ.. ada playground... ramai lyn yot main2 lt playground... diorg geram yot cute sgt kot (ehehe.. perasan lak)



Muka baru bgn nih....


Ngn one of the makcik.. Nurul Izzah



Ngn pakciks yot.. bukan bfs tau ni.. i single n available you.. hihihihi





Pakcik yot yang encem


Then.. after main2 di TC.. kami ke Tg Lumpur utk menjamu selera.. siakap stimm sbb lazat smpi mama kena tmbh 2x utk yot seorg aje... sgt kembong.. huhuuhu.. mama.. nk siakap stim lagi leh tk?








Ngn wan cik ngn untie nurul (time ni dh kenyang.. suke.. sukerrrr)



Oke...bedtime.. yot kena tidurrr ni.. sblm tidur, gayut2 dulu.. ehehehhe





To be continue..


Okeee.. Day 2 tu nanti kalau mama yot rajin.. die smbg arrr.... itu pun kalau dia rajin.. huwaaaa

Kuantan trip


Ke mana tu?
Last weekend I attended the cousin' wedding... in Chini, Kuantan. Going along were my papa, mama, angah and baby love, dhia. We spent 1 nite at Grand Cont. Kuantan with the rest of relatives. It was great journey.. As usual.. here are some pics.

At hotel room (share with angah and baby love, dhia)


Teluk Chempedak(senyum2 malu)

the family


Before take off to chini.. ehehe



Selesai the wedding (tk sempat nk amek sgt pics sbb duk dukung dhia) we are heading to Tasik Chini.. alang2 dh dekat kan.. rugi la kalau tk pergi. Tempatnya suram.. kalau nk termenung2 melayan perasaan.. best gak ni




3 jelitawan pingitan.. ehehehe

Bye2 kuantan.. we will be back for more.....

May 23, 2008

So sweet... have to remember the lesson....

BACA NI KORANG....


Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antarapelajar dan guru tersebut berbunyi begini :


Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahuke?.Emmm...baiklah, sekarang kamu buatapa yang saya suruh. Ikut jeye...mungkin kamu akan dapat apajawapannya.

Pelajar : Baiklah...apa yang sayaharus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput disitu dan sambil memandang rumput didepan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagiwalaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semulake kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanyakepada pelajar tersebut.

Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan diatas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik.Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya.

Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang,janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu,kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugatperhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kitamulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.. phase ini utk SAYA yer.....eheheheh

*Dulu agak emo kalau bicara tentang feeling, hati or ape2 yg related... skrg semakin ok, boleh bicara tnpa rs nk nangis(poyos)... saya semakin improve kah?*

May 21, 2008

What important things happened in this 2 weeks around

1. Chicken pox

I've been attacked by chicken pox... got it from beloved housemet..ehehe... so kenala ber'MC' dan bergolek2 di kampung sajork..... seminggu ajer ber'MC' sbb chicken pox sy tk byk sgt.. so lekas la kembali berkhidmat..huhuhu ikhlas ke tu..seriyes best wei duk rumah...idok la duk umah sgt... jalan la jugak dekat2 rumah...kira2 level pasar malam tu lepas gak le...sehingga err... ke Tg Bidara... di Malacca yer... ehehe.. ala bukannya ada org pun so tk jangkitkan kt org yer........leh layan rojak alor gajah yg sodap tu laie..bukan sonang nk dapek wei...

Antara pics ketika chicken pox

Mama kena chicken pox yerk.. cian cian


Kat klinik... Ala... pesal dhia pun kena
inject vaksin ni... sakit arrrrrr



Tg Bidara... saje2 tgkp gamba Dhia and mama


Mwahsss

Mana nk landing je ar ni eks.. ishhhhh

Ni p Seremban Parade sat.. cari foundation to cover chicken pox.. ehehe yeya dpt balloon

2. IPNOC dpt certificate ISO

Since me incharge on ISO documentation for my unit from now onwards... sy kena la attend ceremony on ISO certify for my division. Event ni being held on the day before chicken pox attacked... if I'm not mistaken arrr... So enjoy Dato' Zam pic oke...(dari kejauhan ajer ok)



3. Everything settle.. my case

Alhamdulillah... case dkt Court finally settle...syukur sgt2... tarikh keramat 20 May 2008 harus diigt.. rasa ringan sgt bebanan yg di tanggung... walaupun hakikatnya byk tggungjwb yg harus dipikul sorg2... taper.. Tuhan maha kaya dan adil... semua ada balasan masing2...sy tk minta sape2 terima balasan but like I said.. Allah maha adil... For me...sy doa ajerla supaya sy dpt thru everything dgn tabah..dan TIDAK BERDENDAM... amen...

After balik dari court... ape lagi... tapau kopitiam utk me dan Ila


Busan tggu order



Dry curry mee adalah sgt shedapppp ..tiada pic.. sowi


Moh pie ofis balik...hahaha





***OKLAH...GUE MAU TIDUR SUDAH... SBB MASA TIDO KU TERLEBIH SUDAH.... MARI KU UPLOAD PIC KU YG KEPINGIN MAHU TIDUR TP TETAP DEGIL MAHU UPLOAD BLOG YG SUDAH LAMA TIDAK DIUSIK2... ***


si pengantokkkkk

ADVICE NEEDED:

*Errr...is this time for new love finding? Or shud I wait until my butt getting smaller... huwaa... Please advice anyone...? TQVM*

May 13, 2008

lunch hour


Ngantok .. ngantok... ngantok...


Saya mahu tidurrrrr..
*Penunggang basikal di atas tiada kena mengena dgn posting lunch hour ni*


Selamat hari ibu



Eventhough 2nd week of May already passed..(due to my chicken pox session I can post this posting on time... *sigh) BUT I still want to wish Happy Mama Day to all mamas and mamas to be in the world...We such a special person... so thank ourselves for being a wonderful mama. Its realy pleasure and can I say honour to be a mama.. and I realy proud that I going this far...with the challenges and sweet moments of course... realy proud to hear dhia crying and started to shout maa.. maa.. Cant wait to hear she crying more and more.. bad mama.. bad mama I am .. eheheh. When I'm going back to KL to start my work on every sunday, I realy cant fully concentrate on my job the next day.. keep thinking of Dhia. Her smell, her voice, her behaviour... I cant even sleep when thinking of her... now I know why all the mama will love their children realy much and sacrifice their freedom.. Its realy worth it.. for own satisfaction.. I already have the satisfaction.. thank God :)


As for my mama, I realy glad that I have her to stand by my side all these while. From the very beginning, I can see she will do anything.. anything to please her children. Her concern.. her love.. besides her nagging... I can feel it.. I knw the nagging just to bear in her children mind to behave based on her standard behaviour ( sound like ISO standard... hehehe ). But I think we do grew well.. Dont u think it is rite.. angah? I know u reading this.. if u dont, i will ask u to.. ehehe. I do hope I can copycat mama.. being so concern about her chilren.. because papa and us only she has since she was young... she has no mother since 12.. and become an orphan when I was 7 months.. so all the loves is for us... how lucky are we... and more lucky because we still have her after heart attacked and minor operation last 2 years..that was when I pregnant 7 months .. realy scary.. so all I wanna do now is to make my parent happy and dont want to cause any trouble and make them 'susah hati' again. I'll try to please them with them seeing me happy also... mama mana tk susah hati kalau anak dia susah hati.. rite.. so.. no 'susah hati' term infront of them... :) Dun wory mama... later in August, kita island hopping di langkawi oke mama...and shopping too...


So all mama out there.. happy mother's day.. hope we will be a good mama and a good child ahead.. love ya'


May 12, 2008

Ke mana ku menghilang...



Seminggu ker.. bukanla...


Seminggu lebih... melepak di rumah kerna itu chicken pox... nasib tk kena kt muka byk sgt... kalau tidak.. mmg haru........ huhuhuuhu


Best? Kdg2 busan tp byk masanya best sbb ada dgn family... tak la sunyi sgt...


Tiap2 hari uruskan dhia.... sgt seronok... rindu betul pd si comel sorg tu.... Sib baik isnin ni cutiii
... leh spend masa ngn dhia lagi...

Er... psl chicken pox tu... kire setel la kot.. dh lawa balik kulit i nih.. hehehehe