June 28, 2011

June 26, 2011

30 days photo challenge

Rasa-rasa nak buat challenge ni la... Mampukah saya commit ye? Erm let us see :)

Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend
Day 5 – What makes you different from everyone else
Day 6 – A song to match your mood
Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as pet
Day 8 – Your dream wedding
Day 9 – A photo of the item you last purchased
Day 10 – A photo of your favorite place to eat
Day 11 – A picture of your favorite memory
Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is
Day 13 – A picture of your favorite band or artist
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to
Day 15 – Something you don’t leave the house without
Day 16 – Short term goals for this month and why
Day 17 – How you hope your future will be like
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name
Day 21 – A photo of something that makes you happy
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently
Day 23 – 15 facts about you
Day 24 – A photo of something that means a lot to you
Day 25 – Who are you?
Day 26 – A photo of somewhere you want to go
Day 27 – What kind of person attracts you?
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing
Day 30 – A photograph of yourself today & three good things that have happened in the past 30 days

Lagu chintaaaaaa lagiiiii.....................

SEDETIK LEBIH

sedapnyaaaa sore diaaa.........

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

Meremang baca lirik lagu ni... erm..... bestnya layan jiwang... lama sgt tk layan jiwang2 ni...rasa jiwa sudah tua tanpa nilai-nilai romantis...tanpa kata-kata chinta.... bak kata anuar zain....

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa..............................




Mode chinta lagi

Atas nama cinta - Rossa


Aku wanita yang punya cinta di hati

Ada dirimu dan dirinya dalam hidupku

Mengapa terlambat cintamu telah termiliki

Sedang diriku dengan dia tak begitu cinta



Mengapa yang lain bisa

Mendua dengan mudahnya

Namun kita terbelenggu

Dalam ikatan tanpa cinta
Atas nama cinta

Hati ini tak mungkin terbagi

Sampai nanti bila aku mati

Cinta ini hanya untuk engkau


Atas nama cinta

Kurelakan jalanku merana

Asal engkau akhirnya denganku

Kubersumpah atas nama cinta
 Mengapa yang lain bisa

Mendua dengan mudahnya

Namun kita terbelenggu

Dalam ikatan tanpa cinta


Jiwang kan lagu ni..huhuhu
** teringat kenangan di Bandung... mahu ke sana lagi.. tapi bukan dengan cara kerja gila :)

Semoga abadi

Kau datang bagaikan mimpi

Kau hadir daku sedari

Sekian lama kunanti

Kau di sini



Mungkin kehendak Ilahi

Segalanya kujalani

Biar lelap tidurmu

Dipelukku



Cinta ini

Kupersembahkan

Setulus hati kasih

Kepadamu

Seandainya engkau mengerti

Hanya kau yang kumiliki

Dalam hidupku



Kasih sayang ini

Semoga abadi

Kan kubawa sampai akhir nanti

 

Semoga happiness ini bersama saya sehingga ke syurga...*** mode jiwang sambil membuat kerja+dengar lagu romantis... hiks***

June 22, 2011

Citer citi...Sana sini

Salam semua pembaca budiman...


Disebabkan kesibukan di kantor yang terlampau... adalah sangat susah dan payah bagi saya untuk kemaskini blog walaupun aktiviti ini adalah kesukaan saya. Terus hilang kejutan di post terdahulu saya.. bencik.. bencik..bencik tau... hehehe..kejutan la sangat ye..kerja gila la sangat ye...


Sebenarnya kejutan atau kerja gila yang saya ingin cerita-ceriti ialah berita pemergian saya ke Bandung. Oleh kerana saya adalah orang yang kurang berduit... jadinya kejadian membeli tiket ke Bandung pada minggu yang sama dan tempoh masa yang sangat singkat berada di Bandung merupakan kejutan dan kerja gila bagi saya. 1 hari saja dapat sopping di Bandung. Memang kerja gila kan...Lainla kalau saya jutawan (tapi di Bandung  saya merasa juga jadi jutawan.. hehehe... berbelanja untuk baju raya dhia sehingga 2 juta rupiah.. huwaa status adalah pokai ketika ini)... boleh la saya ke sana ke mari sesuka hati, lama-lama dan bila-bila masa..Tapi bak saya kata tadi.. saya adalah kekurangan wang.. Jadi pada saya ini adalah kerja gila.. kan kan kan.Tapi kesimpulannya setelah pulang ke Malaysia..INGIN ke BANDUNG lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...tak puas la....muehehe


Kini saya nak mengadu pula..baca ye ... baca ye....saya adalah sangat sangat sibuk..sangat sibuk dengan tuntutan kerja di opis... sibuk dengan persiapan perkahwinan adik ipar di Jengka. Rasa baru kelmarin menguruskan perkahwinan adik.. dalam bulan Mei yang lepas.. kini perkahwinan adik ipar menyusul. Penat dan gembira dalam 1 masa. Doaku agar jodoh kalian berpanjangan hingga ke syurga. Amin 


Tuntutan kerja di opis tidak pernah surut. Habis satu datangnya 5. Habis 5 datangnya 3.. Bagaimana mental dan fizikal saya dapat menerima tuntutan yang datang berpusu-pusu..  Pertengahan July.. ketibaan internal audit pula. SIRIM audit juga telah memberikan tarikhnya. 27hb bermula project baru untuk unit kami. Penilaian prestasi perlu disubmit segera. Peritnya dada. Tiap-tiap hari berdoa agar dipermudahkan segala urusan. Tiap-tiap hari juga menuntut urutan release tension dari maid dan belaian manja dari suami... chewah.... muahahaha oklah... saya perlu habiskan citer citi saya yang telah melalut2 ini....


Ada masa saya PASTI update lagi.... mahu setelkan report yang melambak dulu.... daaaaaaaaaaaaaa:D

June 8, 2011

OFFLINE Message

Salam...

I'll be away from Thursday until weekend. Ke mana ya....

Tunggu update next week sebab ia adalah kerja gila kami...

Kerja gila? KENAPA?  Sebab memang gila pun...

Sangat-sangat gila tau...

Gila banget youuuu...

Demn crazy out of my mind lor...

Chi sin la lu???....

U pagal heiii....!!!!!!!

Woooo woooo are you nuts!!????

hahahahha...why ya???

because...

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

'
'
'
'
'
'
'

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

'
'
'
'

'
'
'

'
'
'
'


Laterlaaaa i UPDATE u....

Jangan mawah naaaaaaaaaaaaaa

June 7, 2011

sayu...........

Rindu banget sama dhia dari hari dia balik kampung....

Mula-mula tak berapa sayu nak lepaskan dia balik...

Tapi...

Masa dia ikut babah dia jemput tok bah di LCCT...

Saya pun berbual-bual dengan maid

Maid pun bicara....

"Bila kaklong lambat  pulang dari ofis... dhia mesti mengadu"

"Mengadu apa las?"

"Lambatnya mama bibie balik kerja.. bibie rindu dekat mama la mak su"

Aduh-aduh...

Meruntun jiwa...

Ingatkan bila ada Maksu dia.. Main-main dengan mak su..dia tak ingat kt mama dia..

Rupa-rupanya dia menunggu saya juga ya...
Terus ditimpa rasa bersalah

Ditimpa rasa rindu yang amat sangat pada si comel

*Ada yang buat keje gila balik kg malam ni sebab nk tidur memeluk si comel ni karang...hikssss*

Sabar sabar... tak lama lagi weekend

Sayu semula :(




Kamu....

Ya kamu...

Mama rindu banget sama kamu...

Cepatla balik.. nanti mama kasi main game kt laptop mama.. hihihi

*ni la kekdahnya anak sorang..duk rindu yg sorang ni jela...babah jum usaha lagi... hahaha*

June 5, 2011

Pening

Pening betul bila memikirkan segala-galanya keperluan untuk rumah baru... Arghhh seyes pening.. Naik juling dah biji mata menelek semua options yang ada. Harap-harap budget mencukupi... huhuhu

Lepas ni bermula la projek mendesign dan mendeco rumah. Budget ciput nk hire ID.. so DIY je la yek.. hehe

Nak update ke tak dalam blog progress rumah ye.. or ... SuRpRiseee aje.. Nanti ai pikirkan....

Nak ke LCCT dah ni.. daaaaa

**Nota kaki.. rindunya kat bibie nanti.. Dia mahu lepak di kampung seminggu.. huwaaa

June 3, 2011

Weekend dilemma

Rasa macam nak jalan-jalan je weekend ni..
Rasa macam nak setelkan kerja opis yang melambak weekend ni..
Rasa macam nak g tengok Kungfu Panda weekend ni..
Rasa macam nak g Desa Waterpark weekend ni...
Rasa macam nak g KL Tower je weekend ni..
Rasa macam nak pergi Bird Park je weekend ni..
Rasa macam nak g Tasik Titiwangsa je weekend ni...
Rasa macam nak g sewa buku -buku kat Warta Bangi je weekend ni..
Rasa macam nak g pasar borong beli barang basah je weekend ni...
Rasa macam nak golek2 kat rumah layan Grey's Anatomy je weekend ni.

Dui...

Mana satu ek nk buat.. Mana satu nak g.. Tapi mcm nk entertain dhia b4 dia duk kampung mggu depan.. (ai honeymoon ngn my abe je.. hihik)
Wooooooopsss homework dhia kena setelkan dulu b4 dia balik kg.. haih budak tu .. duk lyn dvd je ari2 kt rumah cuti sek ni...

mana...mana nk g nih..

tggu next week la ek utk tau keputusannya.. heheehe

tapi yang pasti ari ahad tu kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

kan

Kami ke LCCT menyambut ketibaan papa n mama dari medan...

yeay telekung baru...hehehe

aritu smpt tgk2 je Bodyshop n Sembonia sales kat sana..

Ahad ni g awal sket la.. ble jalan2... n windows shopping

hehheheheeh

happy weekend bunnies

mwahs mwahss