February 13, 2012

Rumahku syurgaku again...

Mesti ada yang dh bosan tgk saya update perihal deko-deko rumah. Itu adalah minat saya dulu, kini dan selamanya..saya suka menambah-nambah dan mendeko rumah. Biarpun tak sekreatif Eric Leong atau ribuan house designer..tapi kepuasan mendeko rumah sendiri..tak terhingga..Yelah...sewaktu tinggal di apartment kami yang kecil dulu pun sudah penuh dengan deko dan accessories. Bila mahu disewa....tenant cukup berminat..dan terus setuju menyewanya. Seperti jatuh cinta pandang pertama. Siapa mahu menolak melihat rumah yang comel dan bersih. Siap kitchen cabinetnya + dapur + tong gas + curtain yang sedondon di dapur...lampu-lampu yang cantik pada pandangan saya la kan.  juga aircond di master bedroomnya... sofa pun saya tinggal kan...blind curtain dan rack2 ikea di laundry area...semua tersusun cantik..menggoda pasangan yang akan menikah april ini. Sesuai untuk yang mahu memulakan hidup @ family kecil. Cuci kaki saja tenant saya melangkah masuk. Mereka hanya perlu order sahaja a few furnitures and plasma tv 42 inch...and nah...... walla walla... everything seems to be perfecto..

Sekarang... tumpuan berpindah ke rumah baru. Small things can make wonder. Let me shows something new in our casa..sekadar untuk mencuci mata sendiri di kemudian hari dan berkongsi minat...tidak salah kan kita tjk sket2...

Bila la saya dapat tukar semua botol2 itew kepada botol Tupperware.. Satu botol sebulan pun boleh la kan...baru ada satu...huhuhu

Suka lihat rumah yang bersih, kemas tersusun. Walaupun suka design modern tapi Country juga menggoda jiwa...letak sket la unsur-unsur Country

'
'
'
'
'



New items from Romantika again...hehehe


Fresh and real plant ok...courtesy from mama


Close up......

Saya ada beli pokok kemboja kacuk,berbunga purple...juga pokok cili...pokok limau purut.. and pokok hiasan dpn pintu depan...nanti saya update picture pokok2 ye..ini je yg sempat snap mlm tadi...

then
.
.
.
.

.

.
.
.
.

my coffee break area....

'
'
'
'
'
'
'

'
'
'



Btw...dah tambah standing fans dkt washing machine tu...barula coffee break dengan angin sepoi-sepoi bahasa


Tempat sudu pun baru rembat di Romantika. RM10 aje.. untuk tidak perlu bangun kalau terlupa sudu lauk or bubur...hehehe...

boleh lepak2 di area sini sambil memakan ini

dan




Nanti kalau saya usik2 lagi...saya update lagi...tapi mmg berkira-kira nk tjkkan collection pokok pulak..later-later ai tunjuk ye.. till then

daaaaaaaaaa

4 comments:

IDAZS said...

wah, cantiknya KC..merah hitam putih :)

kalau tak keberatan boleh tahu berapa kosnya?

Bintang Timur said...

Wahh... menariknyaaa kak long!!! Harus ambil ilmu org sblum beli rumah sendiri nie :D

IdaShazana said...

mmg puas dpt hias rumah

Lovely us said...

salam idazs..

KC tu dalam range 15k ke bawah. mmg dari dulu nk KC tu tapi suka gak concept country. dilema dilema..hehe

Salam Bintang Timur ..

hehe harus harus yang...i pun begitu dolu2...nk menurun lagi cepat...meh dtg rumah..hehe

Salam Ida Shazana..

Benar..satu kepuasan kan..bila dh lengkap area belah sini...cari lagi area yg boleh digodek2..